tirsdag den 29. november 2011

En bakteriebombe med smarte genveje

Min. 1. gang om måneden rengører jeg skærme og tasturer Der er lavet adskillige undersøgelser, hvor lidt folk generelt holder deres tastatur rent. Gør dig selv en tjeneste at holde det rent, for det er sprængfyldt med bakterier.

Sluk  PC'en. Vend tastaturet på hovedet og ryst godt/eller støvsug. Find vatpinde frem, dyp dem let i ren sprit og kom godt ned med mellem tasteknapperne - giv dig god tid. Eftertør hele tastatureret med sprit.


Når du alligevel er i gang så giv også lige skærmen en tur med fladskærmsrens og en blød klud.

Nu er du klar til et par tastaturgenveje, som kan spare dig for yderligere tid  - god fornøjelse.
Brug et par minutter på at sætte dig ind i følgende tidsbesparende tip til Microsoft Word 2010. Foruden kopiering (Ctrl + C) og indsætning (Ctrl + V) er der mange andre praktiske genveje i Word, men følgende er de vigtigste at kunne udenad.

1. Skift + F3 - Bruges til at skifte fordeling af store og små bogstaver, hvilket sparer masser af tid.

2. Ctrl + Skift + N - Anvender typografien Normal (standard), hvilket er praktisk, når du arbejder på tværs af forskellige dokumenter, programmer og websteder med hver deres tekstformatering.

3. Ctrl + Skift + C - Kopierer formateringen af den markerede tekst, når du vil indsætte den i et nyt dokument.

4. Ctrl+ Skift + 8 - Bruges til hurtigt at se, om uønsket formatering har sneget sig ind i dit arbejde, ved at slå skjulte formateringsmærker til og fra.

5. F4 - Gentager din seneste handling, hvilket er en utroligt praktisk genvej, som du snart vil gøre brug af uden at tænke over det.

6. Ctrl + H - Åbner dialogboksen Søg og erstat med fanen Erstat valgt, så du kan sikre dig, at noget findes (eller ikke findes) i det dokument, du har knoklet med den seneste uge!

7. Ctrl + træk tekst eller et objekt - Opretter en kopi af den tekst eller det objekt, der er markeret, hvilket især er nyttigt, når du skal flytte billeder rundt i et dokument.

8. Ctrl + Q - Fjerner afsnitsformatering, der ikke er en del af den valgte typografi, for at gøre dit arbejde mere præsentabelt.

9. Ctrl + 0 (nul) - Anvender eller fjerner 12 punkters mellemrum over det aktuelle afsnit, hvilket kan forbedre tekstens layout markant.

10. Alt + træk markør lodret - Dette er den hurtigste fremgangsmåde, når du skal markere en lodret tekstblok og indsætte den et andet sted.

Du kan finde flere oplysninger om Microsoft Word og Outlook ved at gå til
http://office.com

Mille
https://www.facebook.com/DesignlaCamara

6 kommentarer:

Lisbet / *LLL og Co.* sagde ...

Rigtig god idé at tage emnet op, Mille.

Extra tip:
På et separat tastatur (ved ikke om det også funker på en bærbar), kan man lirke tasterne af én efter én med f.eks. en kniv... med forsigtighed(!)... og "klikke" dem på igen.
Man bliver forbavset over, HVOR meget skidt, der ligger under tasterne, selv om man har gjort det rent (vendt på hovedet, ryste ryste ryste... og vatpind i mellemrummene).
Alternativt kan man anvende trykluft, som også er rigtig effektivt! (Kan købes i små beholdere ligesom spraymaling).

*SMIL* fra Lisbet

Anonym sagde ...

Ja du har ret, det bør man da gøre, jeg støvsuger tastaturet, men det er ikke nok, må i gang med sprit.

Ha´en dejlig aften.

Gitte sagde ...

Super godt emne for der kan hurtigt opstå en hel koloni af baktusser på de taster. Hvis flere benytter det samme tastatur (arbejdsrelateret), kan jeg kun opfordre til at man benytter håndsprit ;-)

Design À la Camara sagde ...

@Lisbet: Du siger noget med trykluft - god ide - slår mig lige at, hvis man ejer en gl. nilfisk, kan den lave nøjagtig det samme nummer som trykluft.


@Isa: Nej, støvsugning er ikke nok - det skal renses af.

@Gitte: Håndsprit er den bedste løsning på arbejdspladsen (plus at man selv skal være med at få gjort sit tastatur rent) - vi afsætter alle et DNA, hver gang tastaturet overdrages til andre.

Prinsesse Suh sagde ...

Prinsessen elsker sin F4 tast!

Design À la Camara sagde ...

@Prinsesse Suh: Den er også altså altid driftssikker.