mandag den 12. marts 2012

Mini Weekend: Hotel Menstrup Kro - Bygaden (3)

Se til højre - se til venste - tingelingelater - blymatroser - bum bum bum.

Mens regnen stadig dryppede og inden mørket faldt helt på skulle bygaden lige indtages.

Vi kiggede til venstre og gik der ud ad i rimelig god blæst - vi fandt en aktiv lokal SPAR-købmand - her vi var dog ikke inde at shoppe - vi havde indkøbt til lidt hjemmefra.

Så efter en rum tid vendte vi snuden om og gik tilbage - meget øde - synes billederne siger det hele og mere til.Det gl. bageri er nedlagt og synes at blive benyttet til slags alternativ kunstnerkollektiv


         


Om ikke andet må det siges at den tidligere ejer besidder en hårfin god portion humor - og den røde dør med Guldbager logoet lyser gevaldigt op på en særdeles trist og øde bygade, hvor alle butikker - endda selv den lokale bank har drejet nøglen om

Bakers answer to Danish-Crisis © Photo  By Design Á la Camara 


Udover SPAR-købmanden, der ligger side om side med kroen, findes der også et loppemarked i gl. container beliggende lige overfor kroen - her er der ingen aktiv betjening, men et telefonnummer, man ringer til, hvis man finder noget af interesse. Bemærk at loppemarked står i en ny slags bystadsform - interessant sprogvinkel :-D

Så med et lille forfrossent smil opdagede vi minsandten også en busholdeplads - 
lige op til kroen - men vi så aldrig nogen bus!

© Photo  By Design Á la Camara 

Men ellers kan man jo komme til kroen i turistbus/bill - cykel/knallert eller andre alternative transportmidler, hvis man skulle lyste - her er der rigeligt med parkeringspladser foran kroen og bag ved danselokalerne og den lokale golfklub. 


Det hele bliver lidt mere trist og spøgelsesagtigt, når der ikke er noget grønt, noget der blomstrer - lidt liv og leben - der ingen tvivl om, at det tidligere har været en aktiv by - istedet synes kroen nu i store træk at  være et centralsted - omdrejningspunktet for mange aktiviteter, tiltag og beskæftigelse. Et er sikkert vi fik en frisk gåtur op og ned langs Bygaden.

Missede du del 2 kan du finde det indlægget hér - og sådan kan du komme videre til del 1Mille

5 kommentarer:

Louise sagde ...

Hej og her sidder jeg og smiler, kender området rigtig godt, ja det er blevet en spøgelse by, rigtig trist. Men hvis solen nu havde skindet, så var din tur måske gået til Bjørnebæk, som er en meget lokal stand, som er SÅ hyggelig og kun få km fra Menstrup.
Ha en dejlig dag.

Lisbet / *LLL og Co.* sagde ...

Får straks associationer til "Palle alene i Verden"...!

Design À la Camara sagde ...

@Louise: ...meget anderledes oplevelse - kører man gennem Næstved er der fuld aktivitet - bygaden og omgivelserne viser et modsat billede - en oplevelse vi ikke vil være foruden. Vi titter forbi egnen igen inden længe - byer og områder fortæller noget vidt forskelligt afhængig af årstiden. Har noteret dit forslag, det vil vi helt sikkert gøre brug af.

@Lisbet: Der er noget om snakken

Louise sagde ...

Uha godt det ikke har skræmt dig helt, også efter det med maden. Kan jo helt klart også anbefale Karrebæksminde og hver årstid sin charme. ha en dejlig dag klem

Design À la Camara sagde ...

@Louise: Bestemt ikke - når vi er på tur - tager vi det hele med - og husker så til næste gang. Du siger noget - selvfølgelig helt oplagt og tak for for flere fif.