torsdag den 27. oktober 2011

A Colourful World Full of Symbols in my Kitchen

 © By Design Á la Camara
Japan står højest på rejselisten. De originale japanske Kokeshi dukker er håndlavede trædukker med en enkel krop og stor hårpragt med et lille ansigt med få fintmalede ansigtsmarkeringer  – dækket af et fint tyndt lag bivoks. Kokeshi dukkerne stammer oprindeligt fra Tohoku regionen i det nordlige Japan.

My kitschen © Real Homes By Design Á la Camara
klik hér - hvis du vil se, hvordan du kan anvende kokeshi-wallsticker i boligen


Her fandtes der varme kilder og området var allerede tilbage i 1600-tallet besøgt af tilrejsende fra hele landet på grund af stedets varme kilder – altså et wellness og spaområde! De lokale kunsthåndværkere har nu i over 160 år produceret Kokeshi dukker som en souvenir, de besøgende kan tage med hjem.Privateje © Real Homes By Design Á la Camara


Speciel mundblæst japansk thekande i glas, særligt beregnet til kinesisk kærligheds-/bryllupsthe.Theen så dagens lys for små 4000 år siden. Før i tiden var det en eksklusiv og dyr drik, der kun blev serveret ved helt særlige lejligheder såsom brylupper og kejserbesøg. Den nænsomme produktion er grundfæstet i kinesiske traditioner. De håndplukkede theblade bliver forsigtigt bundet og syet omkring forskellige blomster, så de får en kuglelignende form. Ved tilberedning af theen lægges "kuglen" i kanden og overhældes med 85-90 grader varmt vand. Ganske langsomt suger den det varme vand til sig, for at folde sig ud til en spetakulær og utrolig smuk blomst. Hele processsen tager ca. 5. minutter - du kan kan ved selvsyn se mere hér

My kitchen  © Real Homes By Design Á la Camara


Der er masser af symbolik i at forære en Kokeshi dukke som en gave – da den for japanere repræsenterer kærlighed og venskab, gives den ofte som gave til Mors Dag og Fars Dag og til fødselsdage hos både familie og venner.


Maleriet i baggrunden er malet af billedkunster Gitte Valentiner-Branth
© Real Homes By Design Á la Camara


Modsat  de velkendte russiske babushka dukker, der skulle være et symbol på fertilitet. Med lidt god vilje kan man da godt se pointen, at det da må være den ypperste fertilitet bare at kunne poppe små kloninger af sig selv ud. Men hvor meget fertilitet der efterhånden er i de små 75 varianter af babushka vil jeg lade den enkelte årvågne læser selv afgøre.


Mille

20 kommentarer:

A + K = ♥ sagde ...

Hvor ser det bare fin og tøset ud! Jeg er helt vild med billedet i baggrunden - det er super smukt (:
Ville ønske jeg var til nips når jeg ser et billede som dette.

- Kit

Design À la Camara sagde ...

A + K = ♥: Nu du siger det, det har du da ret i at det virker meget tøset, men det var nu ikke hensigten, her leges der med fantasien og farverne krydret med historien og symbolikken bag der skulle frem - man kan selv skabe alle de look man vil - prøv også at se her: http://mille-designlacamara.blogspot.com/2011/07/pure-colours-eksperimentet.html

A + K = ♥ sagde ...

Ja, men tøset er nu bestemt heller ikke ment negativt, jeg elsker det - men glas, lyserød, perler, dukker og småblomstret vil nu altid i mine øjne være fint og yndigt (:
Billederne på det andet blogindlæg er også rigtigt fine - er især vild med det gule/lime, det er nemlig en af mine yndlings farve.

- Kit

Design À la Camara sagde ...

husk ny URL-adresse: http://designlacamara.blogspot.com/2011/07/pure-colours-eksperimentet.html

Sommerhusliv Hele Aaret sagde ...

Rigtig fine billeder med dejlige farver.
Og kan kun give A+K ret i at billedet i baggrunder er smukt med alle de dejlige farver.

Ha´en dejlig dag.

Knus Susi

Design À la Camara sagde ...

@Susi: Dejligt at høre at andre også begejstres. Maleriet er enestående - og glædes over det hver dag. Tak og i lige måde.

Gitte sagde ...

Hej Mille...super fin te-ceremoni du har fået arrangeret der. Farverne er flotte og matcher godt det farverige maleri på væggen. Historien om dukkerne er en skøn detalje. Teen smager himmelsk...Ha' en skøn aften *KNUS*

Dorthe K sagde ...

Kokeshi-dukker er simpelthen det fineste - og faktisk har jeg fået familien overbevist om at de er perfekte til Mors Dags-gave! Skønt at kunne udvide samlingen samtidig med at der er helt styr på ønsker:-)

Og dit billede.. Ja, jeg har da vist kommenteret det før:-) Men det gør altså glad!

Design À la Camara sagde ...

@Rav og Krat: :-D - nu mangler blot kimonoen og de indbundne fødder - eller mon jeg blot kan klare den som en moderne (professionel) geisha værtinde som underholder gæsterne med forskellige performance-arts i tehuset Mille-O-chaya - nah. Men maleriet er en daglig dosis farvevitamin - et billede, der "taler" med - det kan vi godt li'

Design À la Camara sagde ...

@Dorthe K: Lyder da for godt - MORS dags-gave - lige i tråd med hele tanken bag KOKESHI - dine børn vil elske at overbringe den til dig på dagen. Uh, det tror jeg også du har, men det bliver sikkert ikke sidste gang du/I ser maleriet - er selv vild med - ja alle, som kommer her - det bliver nærstuderet efter alle kunstens regler.

LissenTo sagde ...

The är gott att dricka och blir extra sugen när jag ser det i ditt kök.

Fin tavla också.

Ha en finfin helg. // Lissen

Design À la Camara sagde ...

@LisenTo: Herligt du har fundet vej forbi - ja, det er lidt spændende med det hele - og gør mig da vildt glad at du det giver dig et sug i maven. Maleriet er en ener. Skøn weekend til dig også

Karin sagde ...

Vilka underbara bilder!
Jag bara älskar färgerna och tavlan.
M v h
Karin

Design À la Camara sagde ...

@Karin: Hvor dejligt at høre - farverne i maleriet er utrolige klare. En som helt sikkert bliver glad for at læse med over skuldren er billedkunstner Gitte Valentiner-Branth - er sikker på at det lige vil gå ind i hjertekulen på hende. Tusind tak for de smukke ord.

Lisbeth Williams sagde ...

Sitter här i soffan och gör en runtur bland Fabrikens alla fina kök.
Helt underbara bilder. Det mest personliga jag sett hittills.
Ha en riktigt skön helg önskar din Fabrikskollega Lisbeth, med bloggen http://inredningsdesigner.blogspot.com/

Design À la Camara sagde ...

@Creative living + Wabi Sabi Style/Lisbet: Det gør mig varm om hjertet at høre - tusind tak - og så fint af dig af lægge en personlig hilsen. Rigtig god weekend.

Johanna Stålros sagde ...

Men så fint! Tavlan är fantastisk, och tet är en favvo;) Kram Johanna

Design À la Camara sagde ...

Johanna: Din super søde hilsen er modtaget med begejstring. Kram lige over.

Lisbeth Williams sagde ...

Och nu har jag röstat på dig och din unika köksfavorit - väggmålningen! ;-) //Lisbeth

Design À la Camara sagde ...

@Creative living + Wabi Sabi Style/Lisbeth: Du er da et utroligt fantastisk menneske - sikken en påskønnelse - det er jeg dybt taknemlig for.