torsdag den 27. oktober 2011

Art Money - Made by Aly

  ©  By Design Á la Camara Hvem er Aly, og hvad er Art Money nu for en størrelse?
Aly er pseudonymet for billed-/ og multikunstner Anette Lyskjær. En kvinde, som er eksperimenterende og undersøgende, har en fantastisk streg, humoristisk og livsbekræftende tilgang til måden at skabe små som store værker på. 


Intet er overladt til tilfældighederne. En dygtig kunstner, som jeg har fundet via blogland, en særdeles god blogven og til hver en tid en vanvittig dygtig inspirator.


Privateje "Just the way you are" (unika)  © Real Homes By Design Á la Camara


Og som hun selv skriver det: " ... har hang til underlige materialer, skøre idéer og mærkværdige påhit". Aly er ligesom jeg selv en global Nomad - hvor vi hver især har taget det bedste med hjem fra forskellige verdensdele. Think local go global eller omvendt. I bund og grund handler det vel blot om at være mangfoldig, åben, nysgerrig og modtagelig for nye (sanse)indtryk. Lade sig begejstre og udtrykke det til gavn og glæde for mange.Privateje, bagsiden af Art Money-  "Just the way you are" (unika) © Real Homes By Design Á la Camara


Art Money er en dansk opfindelse - så langt så godt - det er jo en bedrift i sig selv. For at lave Art Money skal man være registreret i Bank of International Art Money (BIAM). Formatet er 12 x 18 cm., hvor alle holdbare materialer kan anvendes. Kunstværket skal være originalt og vise synlige tegn på kunstnerens bearbejdelse.  Hver kunstner, som er tilknyttet fungerer som en selvstændig bank (BIAM).Værdien på en Art Money bestemmes efter salgsåret. Lige nu er den indkøbte Art Money, anno 2011 DKK 200,00  værd = 27 Euro. Hvert år, de næste 7 år, stiger den med 5 Euro pr. år, indtil den rammer værdiloftet med pålydende endeligt på 57 Euro. Art Money kan ikke veksles tilbage til penge – den er et alternativ til penge – Art Money er en slags "bløde" kontanter. Men alt det kan du læse mere om hos Made by Aly.


Super sødt personligt kort, der fulgte med Art Money Made by Aly © Real Homes By Design Á la Camara

Made by Aly deler gerne ud af sine eksperimenter/viden/opskrifter/idérigdom og ikke mindst underviser/afholder kurser/workshops efter aftale. Kontakt Made by Aly (Anette Lyskjær) for idegrundlag og tilbud - se kontaktinfo på hendes blogside - lige hér eller på hendes facebookside - lige hér. Er du endnu ikke fast læser - så har du nu muligheden for at blive det ene eller andet sted - eller, hvorfor ikke begge steder - og følg hendes mangeartede kunst og ideer på tæt hold - Anette glæder sig til at hilse dig/jer velkommen.Mille

4 kommentarer:

anette lyskjær sagde ...

"Wouw" tænkte jeg lige, da jeg læste dit indlæg.."..er det virkelig mig Mille skriver om..."?
Tusind tak for de overvældende ord, kære ven.
Dejligt at se at artmoney'en er ankommet sikkert og i god behold til sit nye hjem.
Tak for dit indlæg, Mille :D

Design À la Camara sagde ...

@Anette: Selv tak - Jada, kender kun én Made by Aly, en særdeles dygtig kunstner. DJ hjalp til med at pakke ud - først kunne han ikke li' se det - men der gik ikke lang tid før han blev noget forfjamset - men da jeg forklarede ham ideen bag Art Money synes han det var da noget af det sejeste man kunne finde på - så når han skal være ugens professor - bliver det et emne han vil fortælle de andre i klassen om. Så han får "so to speak" kunsten ind med modermælken.

anette lyskjær sagde ...

Det er da en skæg idé - ugens professor (smiler) og sikkert en rigtig god vinkel til at skabe nysgerrighed for kunsten. Det er en guldgrube af mangfoldighed.
Hils ham og sig pøjpøj :)

Design À la Camara sagde ...

@Anette: Hilsen er overbragt - han blev meget glad. Det er en vild sjov ting, det der professorhalløj - sidst han var - var jeg med som assistent, hvor vi sammen dissekerede en blæksprutte - oooooooh, det var noget der rykkede hos ungerne - hviiin, skrig, hyl, latter.... og tusind spørgsmål til professoren