mandag den 6. februar 2012

DIY: Varme og pejsehygge skal der til


Til pejsen er der bestillt keramisk naturtro brændestykker - der findes mange forskellige former for brændeknuder - men birketræet er helt klart favoritten - det bliver så toptunet - og hyggeligt.

Stilen er lagt an til mange timers råhygge og skønt samvær med hele slænget





En pejs er ideel til at skabe en hyggelig stemning og som supplement til opvarmningen i hjemmet. Varmen kan snart stige med yderligere 3-8 grader eller mere i et rum/lokale på 30-40 m2. Foruden renovering og etablering af en snedkereret radiastorskjuler med hightech-følestystem - er denne elegante, stilrene og smukt forarbejdede biopejs ved indtage en fornem og central plads i stuen. Plusset er at varmeregningen kan nedsættes betydeligt - og det skal man ikke kimse af med alle de afgifter der efterhånden er lagt på.



Fireplace (bioethanol) © Real Homes By Design Á la Camara

Underneden kan du finde lidt produktinformationer om selve biopjesen:

Produktbeskrivelse:
Materiale: Stainless steel (komplet med monteringsbeslag)
Brænder: 2 x luksus dobbeltlags justerbar brændere med 1,2 liter kapacitet
Brændetid: 3-4 timer alt efter styrken på flammen
Mål:ca. H 55 x L120 x D20 cm
Vejl. priser afhænger af modeltype, krav til design/funktionalitet, tilbehør m.m. - for yderligere inspiration se evt. mere hér 

Er du en gør-det-selv-kvinde - kan du finde inspiration til selve opsætningen  hér

Fireplace (bioethanol) © Real Homes By Design Á la Camara

Må I alle få en dejlig uge, hvadenten den står på ferie på forskud i og op til - ungernes vinterferie i uge 7 - arbejde eller andre praktiske gøremål. Vinterhygge til jer.



Mille
Networked BlogsBloglovin og/eller Facebook

7 kommentarer:

Frøskuffen sagde ...

Det var da smart med det fake brænde. Og jeg forstår godt, at du valgte birken.
Min svigerfar havde en brændestabel i et lille indhak i muren. Indhakket var kun 15-20 cm, hvor birkestammer så var kløvet og sat ind på smukkeste vis. De var kun til pynt og holdt vel en 30 år.

Bliver dine mon svedne med tiden ?

Frøken Anker sagde ...

Det er da utroligt, hvad der kan købes for penge :-)
Men smart ser det ud.
Vi har kun den gammeldags brændeovn, der grisser. Men varemn er nu god her i kulden.

Hav en dejlig dag med din projekter
Klem

Design À la Camara sagde ...

@Frøskuffen: ...det gjorde man jo før i tiden - man kan lære rigtig meget af fortiden. Dejlig varm historie du fortæller. Nej, det forbliver sådan, det er kun med til at skabe illusion med knitrende brænde (gløder på samme vis som alm brænde) - og stærkt langtidsholdbart.


@Frøken Anker: ...har man penge kan man få - ellers må der spares op til projekter.

Hvorfor skriver du KUN en gl. brændeovn - det er bestemt en god varmekilde, især hvis man har skorsten. Til landstedet blev der i sommers investeret i en ny brændeovn - og den bliver formentlig installeret her i løbet af i år - den giver mere effektiv varme, og overholder alle de strenge sikkerhedsmæssige krav til en brændeovn - ellers er den gl. still going strong - den vil så få nyt liv andet steds.

Prismæssigt ligger en fornuftig biopejs og en brændeovn på nogenlunde samme niveau. Begge er gode varmekilder, sikre investeringer i mange år frem. Kulden har godt fat - naturen har sin egen gang - og handler vel blot om at indrette sig efter forholdene med en smule fremtidssikring

Sommerhusliv Hele Aaret sagde ...

Det ser spændende ud.
Kan godt fortryde vi pillede vores brændeovn ned.
Men vi gjorde det pga. pladsen og så kunne det ikke svarer sig , da vi har billig fjernvarme her i Farsø.

Tillykke med den:-)

Knus Susi

Design À la Camara sagde ...

@Susi:Tak, tak - det bliver rigtig dejligt når pejsen er kommet helt på plads. Tjaaa.... sådan er det når man forandrer og der skal være plads og luft, eftervarmen fra en brændeovn kan altid udnyttes :-D ... men nu har I stedet dejlig billig varme

anette lyskjær sagde ...

Tillykke med den nye varme ven. Den er så sej, sådan en bio ovn. Vi har haft kig på en, men vi har jo en anden i forvejen - en pilleovn der drøner alt hvad den kan i denne tid...fra morgen til aften. Det har været herligt i de sidste 14 dage, hvor jeg har hængt ualmindeligt meget i sofaen (syg og dårlig).
knus...

Design À la Camara sagde ...

@Anette: Tak, en god løsning for nu. Lyder til at være en værre omgang du har været igennem -

mmmm, der er ikke noget som varme i en en kold tid - godt du har kunne skutte dig foran foran varmen - men skal man tro regeringens nye miljøplanudspil - så bliver olie dobbelt så dyrt og de der har oliefyr - får fjernet div.tilskud - derimod er det nye en pilleovn eller indlagt jordvarme, der vinder frem - så her kan I bestemt prise jer lykkelig for en god fremtidssikring.