tirsdag den 2. august 2011

{Royal} rystevogns caféstemning i Cu 4130
Dette er en fortsættelse af indlægget 112 år på bagen - still going strong. Et nostalgitrip med det gl. Veterantog K 564 i den sjællandske natur.Cafévognen er 14,4 m lang, vejer 20 tons
og har 32 stole ved 8 borde.Cu 4130: Cafévognen - set udefra

Vognsættes nuværende litrering stammer fra 1941, hvor DSB gennemførte en omlitrering af samtlige vogne. Vognsættets udvendige teaktræs beklædning er oprindeligt lakeret med klar lak, men i starten af 50`erne males de rødbrune (farve de har nu). På dette tidspunkt er vognene kun i brug på sidebanerne og ved spidsbelastninger på hovedbanerne. Sidst i 50`erne ophører vognene med at køre i daglig drift og senere bliver adskillige af dem ombygget til andre formål f.eks. som togførervogn til godstog eller mandskabsvogn for signalvæsenet.


13. juni 2007 er der kongeligt besøg i Cafévognen.

(Café)vognen er bygget som 3.kl. sidegangsvogn af Scania i 1921 og købt fra DSB i 1987. Oprindeligt havde vognen samme indretning som Cu 4160 med 6 kupeer og toilet midt i vognen, men alt indmaden er fjernet ved ombygningen til specialvogn 703 i 1967.


Cu 4130: Cafévognen - set indefrahvor der sælges kaffe, kage, øl og vand samt souvenirs
alt overskud går til vedligeholdelse, istandsættelse og drift


Da vognen mangler de oprindelige skillerum, som bærer taget, har den en tværafstivning af jern under loftet. Denne afstivning er ombygget i Høng i vinteren 2003-2004 til en væsentligt kraftigere model og samtidigt er tagets spær repareret og loftbeklædningen fornyet.


Gl. træstole med DSB-wing logo.


Vognen er i 1992 restaureret til brug i veterantoget af D-maskinegruppens daværende arbejdshold på Flintholm ved Vanløse. Her besluttedes det at indrette vognen som café, selvom der ikke  aldrig har været skyggen af cafévogn i et almindeligt "rystevognstog". Dette har siden vist at være en overordentlig god beslutning, da vognen er utrolig populær blandt rejsende. I vognen er der almindelige træborde og -stole, samt en serveringsdisk og et lillebitte køkken.


 
Mille 

Ingen kommentarer: