torsdag den 4. august 2011

Open due to holiday during this season

©  By Design Á la Camara
....if not we're gone fishing in the toilet - Cu 4160 :-D

Høj som lav, så er vi som mennesker skruet sådan sammen, at vi alle skal af med noget.

Nogle bruger deres toilet som frirum, andre har tegnerserier og magasiner liggende, andre indretter sig nostalgisk, og for andre er det måske også et rum, der skal signalere højstatus og wellness tilstande eller blot en kombination med bad/brus/vaskemaskine m.m. - i dag har de fleste et eller flere toiletter.
Veterantoget K 564 fremstår i dag som et tidstypisk DSB sidebanetog med rystevogne
á la anno 1951. Sådan så nogle af togene ud da også på f.eks. Nordvestbanen (Roskilde-Kalundborg) og Slagelse - Værslevbanen i starten af 1950'erne.


© By Design Á la Camara -
Lidt svært at tage billeder, når toget ryster der-ud-ad

Alt dette og utroligt omhyggelig planlægning, gør det muligt at køre veterantoget fra 1899 med rystevognene fra 1920'erne på samme skinnestrækninger som de moderne tog.

© By Design Á la Camara
For at veterantoget køre på de almindelige jernbanestrækninger, er køretøjerne sat i stand, så de overholder de tekniske krav, der er fastsat i Veterantogsbestemmelserne.

© By Design Á la Camara
Det frivillige og  ulønnet personale har også gennemgået uddannelser, f.eks. til damplokomotivfører eller togbetjent o.a.,   der ligeledes er fastsat i Veterantogsbestemmelserne.

© By Design Á la Camara
Når veterantoget kører, er der ca. 35 personer (unge som gamle M/K'er),som  skiftes til at være personale på toget.

© By Design Á la Camara
Dette er nu det sidste indslag i tog-føjletonen, om et veterantog med 112 år på bagen - still going strong, et nostalgitrip for hele familien i den royale rystevogns café. Om ferieminder og togskinnehygge i rystevogne fra 1920'erne. Og ikke mindst mange spændende historier om tilblivelsen af træbænke i Cu 4160 og imponerende toilettilbehør i togførervognen.Jeg vil ikke ikke fortælle så meget om selve interiøret på toillettet eller de forskellige typer DSB-logoer, fra forskellige tidsaldre - men blot vise jer nogle af alle de gl. DSB detaljer som det frivlillge korps af togentusiaster har lagt for dagen i renoveringen af det gl. vognsæts toiletter

Og måske ender du selv med at få lyst til at prøve at tage en togtur i et af de mange spændende veterantog, der kører rundt om i landet sommer som vinter. Du ønskes ihvertfald en god togrejse.
Mille

Ingen kommentarer: