søndag den 2. september 2012

Valdemar Slot 2012: ...en flok øl i bytte med ren samvittighed

Økologiske produkter fra Ørbæk Bryggeri med ren samvittighed - et slogan, der findes på det lille fynske bryggeri's hjemmeside. På deres hjemmeside kan man læse om bryggeriets historie, fremstilingsmetoder og meget meget mere. Øl egner sig godt til mange ting, f.eks. har jeg fundet denne opskrift på en nem og velsmagende sommerret:
Ølmarineret kylling i Ørbæk Brown Ale (4 - 5 personer)

1 dl. Olivenolie
2 dl. Yougurt
2 fed Hvidløg
2 tsk. Karry mild
2 tsk. Havsalt
1 spsk. Honning
½ Brown Ale (15 cl.)
700 g. Kylling bryst eller filet - 
skal helst stå og trække i marinaden natten over.
lidt citronsaft
Det bedste resultat fåes ved at grille, men kan også pandesteges.

Som skrevet tidligere er denne flok øl en byttehandel for en cykel til landstedet - en særdeles god og bæredygtig en af slagsen - og for de af jer, som har læst med i et stykke tid - er byttehandler noget vi gør os rigtig meget i vennekredsen. Vi smider ikke bare ud - bedst er jo, hvis andre kan bruge det man gerne vil skille sig af med - og dermed hjælper vi hinanden på kryds og tværs med gode selvvalgte byttehandler - prisen er ikke et issue - men derimod glæden ved at bytte ting og sager, som kan  gøre gavn andetsteds.

Mille3 kommentarer:

Krearier sagde ...

Jeg er jo oprindelig Fynbo, og afslører hermed, at Ørbæk Bryggeri er årsagen til, at jeg i tidernes morgen kun fik 7 til min tysk eksamen i 9. klasse.
Jeg var venner med sønnen af bryggeriet, og "kom til" at hænge ud hos ham aftenen og natten før eksamenen. ....... Det kan IKKE anbefales. Ha ha ha.

Design À la Camara sagde ...

@Marianne: ...Sprechen Sie Deustsch :-D - jeg er ved at tilde rundt af grin - troede ikke du kunne lokkes i uføre- hold fest I må ha' have hygget den må have været høj dagen derpå :-D

Krearier sagde ...

Åhhhh jo Mille - jeg har bestemt altid kunne lokkes i uføre! Jeg havde en fed tid som teenager, og stod ikke tilbage for noget som helst. Heller ikke øl"smagning" på Ørbæk Bryggeri, få timer før en tysk eksamen. Ha ha.
Mærkeligt nok, så forstår jeg super godt tysk her mange år senere. DET forstår jeg tilgengæld ikke ...... :D