tirsdag den 10. januar 2012

Velsmagende rosenkål med sprød bacon



Homemade © Photo By Design Á la Camara


DET SKAL DU BRUGE:



1 kg rosen­kål (helst friske)
100 g bacon i tern
 En god klat smør
2 nelliker (kan udelades)
 Lidt frisk­revet muskat­nød (kan udelades)
1 lille hånd­fuld hakket bred­bladet persille­blade


SÅDAN GØR DU:
Halvér rosenkålene og kog dem  i (letsaltet) vand i ca. 2 min. Lad dem dryppe godt af i et dørslag.

Steg bacontern på panden til de er gyldne. Tag panden af og gør den ren eller brug 2 pander til at starte ud med.

Smelt nu smør på panden, til­sæt de halvederede rosenkål sammen med krydderier og steg i nogle få minutter, tilsæt bacon og smag evt. til med salt og peber.

Anret på et fad/tallerken/skål med bred­bladet persille (kan udelades).

Servér som tilbehør eller selvstændig ret med groft brød - bon appetit.

Mille

 
 

© Photo By Design Á la Camara

10 kommentarer:

Annette sagde ...

Lyder dæl´me godt, jeg manglede lige en godt idé til krebinetterne som vi skal have imorgen, og manden ÆÆÆÆÆlsker rosenkål.
TAK :o)

Design À la Camara sagde ...

Hej Annette - er sikker på at manden vil nyde denne kombination i fulde drag - glæder mig at læse at andre kan gøre brug af opskriften.

flet ogsjov sagde ...

Mums, det er en af vores favorit tilberedninger når det gælder rosenkål (vi er jo ret vilde med kål her !)

Design À la Camara sagde ...

Hej Birgit: Nice! Vi lavede det til julemaden - det var en succes. Vi spiser ganske meget meget varieret kål her også, Råt/kogt/stegt - eksperimenterer gerne med nye varianter.

Lisbet / *LLL og Co.* sagde ...

Jeg er vild med rosenkål!

Desværre får jeg altid mavepine, når jeg spiser dem! Men - det afholder mig ikke fra at lave det en gang imellem alligevel.

Jeg plejer at koge dem lidt og derefter glasere dem i smør (el. margarine) og honning, og så skal de selvfølgelig krydres med salt og peber. Det smager himmelsk.

Jeg spiser ikke svinekød, men tænker lige, at jeg vil prøve at tilsætte lidt hakkede valnødder næste gang. Så kommer retten til at minde om din på billedet. ;-)

Design À la Camara sagde ...

Hej Lisbet: Svinekød kan undværes -man gør som man lyster og hvad, der pirrer en. Det andet du nævner med honning er soooooooo tasty - enig med himmeriget. Valnødder smager også godt, rist dem i krydderier forinden - det tilfører retten noget eksotisk.

anette lyskjær sagde ...

Mille - det ser altså så lækkert ud, at jeg ville ønske min livret var rosenkål ;)

Design À la Camara sagde ...

Hej Anette: hehehe - må finde på noget andet, der kan pirre dine smagsløg med lidt godt øl til - coming up very soon :-D

*Pearls on a string** Dorthe sagde ...

Tusind TAK - du har lige reddet mig med menu'en til i morgen. Jeg har nemlig også nogen her der ÆÆÆÆlsker rosenkål :-)
Knus Dorthe

Design À la Camara sagde ...

Hej Dorthe: Jamen altså det er jo helt forrygende - hygge og knus