mandag den 15. april 2013

Affaldssortering i køkkenregionerne

Kampagnen ’Brug mere – spild mindre’ skal få os til at begrænse vores affaldsmængder. Gennem enkle handlinger i dagligdagen kan vi gavne miljøet, spare ressourcer, og der er også penge at spare. 

Så langt så godt - 5 sorteringskriterier i den daglige husholdning der skal følges:
METAL, PAPIR, PLAST, GLAS og PAP 
En hel manual er kommet ind ad døren, og det er med at holde tungen lige i munden, for det er alligevel ikke alt der må komme i de opstillede genbrugscontainere.  For ikke at rende 17 gange om dagen, må der tænkes i nye alternativer i køkkenet - Jeg gider ikke at have ting og sager til at stå at flyde på gulvet eller andre underlige steder - DERFOR er  køkkenbordet  nu også inddraget til  at fungere som recycling-genbrugs-mellemstation på den fede måde. Når nettene er fyldt, så er de lige til at gribe fat i, og så ellers ned med sagerne til genbrug


Alt for meget af det husholdningsaffald, vi kan genanvende ender i dag i skraldespanden til forbrænding, fordi det ikke samles ind. Med færre globale råvarer, stigende råvarepriser og øget befolkningstilvækst, så er affald blevet en ressource, som vi skal have mest muligt ud af. Danmark er et af de lande i EU, der er dårligst til at sortere. Det har vi ikke råd til i en tid, hvor affald er en værdifuld ressource. Derfor betyder din. min, vores sortering noget!

Lyshuse i teak fåes i 4 størrelser  hos www.houseofbk.com
Hvor rent skal affaldet være?

For at sikre en god kvalitet af genbrugsmaterialerne skal ens affald være nogenlunde rent. Som tommelfingerregel skal man skylle f.eks. kødbakker og Nutellaglas – men hvis noget kræver varmt vand og sæbe for at blive rent, er det faktisk bedre for miljøet, hvis man smider det ud sammen med restaffaldet. 


Mille

3 kommentarer:

GitteBlinkilde sagde ...

Det er s** ikke nemt med alt den genbrug og sparen på vandet :-)
Hvis genbrugen skal vaskes? Så sparer vi ikke på vandet! Og hvis vi sparer på vandet bliver genbruget ikke vasket!

Design À la Camara sagde ...

@Gitte: NOPE - der er stadig mange udfordringer, både med aludåser, pap/papir etc. Selv i glascontainerne, må du ikke putte brunt glas, det kan ødelægge processen med genanvendelighed af hvidt og grønt glas.

Unknown sagde ...

so nice :)