søndag den 6. januar 2013

Kan du også li' dokumentarfilm?

Så kan jeg anbefale Bibilografens dokumentarklub. Måske noget for dig? Ihvertfald for mig - jeg har fået mine gratis billetter til den første film i rækken og glæder mig til at dele oplevelsen med andre voksne i nær fremtid.

Resume:

"Filmen 'Palme' går bag om livet og tiden omkring statsmanden Olof Palme, som blev skudt og dræbt på gaden i Stockholm i februar 1986. Palme, der stammede fra overklassen, landede som ung midt i den socialdemokratiske magtelite, hvor han hurtigt gjorde sig uundværlig. Han var en taktiker drevet af social indignation og i tilgift en inspireret retoriker, som havde en mening om det meste - og både blev elsket og hadet.

'Palme' fortæller historien med bl.a arkivoptagelser - med David Frost på TV, hos Fidel Castro på Cuba og blandt ungdomsoprørere hjemme i Stockholm"


Mille

8 kommentarer:

Krearier sagde ...

Hellere dokumentar end reality ;-)

Åhhh Palme - ham har jeg læst flere biografier om, samt set 1. del af dok. serien, der blev sendt mellem jul og nytår. Skal liiige huske at se 2. og 3. del.

Husker også tydeligt, da jeg fik beskeden om hans død :(

Design À la Camara sagde ...

@Marianne: Dejligt med en lidelsesfælle - kan slet IKKE ha' reality-programmerne!!!!

Åh ja, me too - det gjorde voldsomt indtryk - og man undres stadig over at hans død aldrig er blevet ordentlig opklaret!

Krearier sagde ...

Jeg synes det er vildt suspekt med den manglende opklaring, og måske ved de svenske myndigheder mere, end de har fortalt offentligheden .....
Samtidigt er det måske også det, der gør ham til en større myte, at der netop ikke er sat navn på morderen.

Uanset hvad, så synes jeg stadigvæk historien om Palme er interessant :)

Design À la Camara sagde ...

@Marianne: Helt enig langt hen ad vejen - der er gået "politik" i det - lidt a la JFK (uopklaret og masser af konspirationsteorier).

Både du og jeg er vokset op med politikere, som ville politik af hjertet og ikke pga. magtliderlighed

Prinsesse Suh sagde ...

Ville så gerne dokumentar, men det bliver som regel filmen der vinder når jeg sætter noget på DVDen eller går i biffen.

Design À la Camara sagde ...

@Maria: ...kan godt følge dig - MEN, det kan vi da hurtigt lave om på - Hvis jeg er hurtig nok til næste gang at sætte mig på et par billetter til næste dok.film i rækken - så er du hermed sat i stævne - du skal nok høre fra mig - hvis det lykkedes. Er du med på en frisk?

Prinsesse Suh sagde ...

Er totalt frisk!

Design À la Camara sagde ...

@Maria: PERFECTO - så lægger jeg mig ekstra i selen til næste gang!