torsdag den 25. april 2013

Handy Woman - før & efter "brænde birk" #1

Jeg har heller ikke kunne undgå at bemærke den store søgning der er på mine tidl. indlæg om på forskellige varmekilder og udendørs grill m.m.

Brændeknuderne er fra syge træer, som blev fældet sidste år - knuderne har nu stået ude i brændekurven hele vinteren. Og nu klar til en make-over. Planen har som sådan aldrig været at de skulle brændes af, men blot pynte. Så nu starter et ny eksperiment, hvor mine evner som gl. porcelænsmaler og underviser i stoftryk, sættes på prøve. Forhåbentlig kan jeg slå to fluer med et smæk: DJ Razzer er allergisk overfor polen fra Birketræer - og går gennem et helvede hvert år, og jeg er vild med træets struktur og dets hvide farve og elegance. 

Brænde birk er efter min mening noget af det smukkeste brænde som kan opstøves enten som naturtro keramisk brænde eller helt naturligt. Dets unikke udseende med den hvide bark gør brænde birk til en meget eftertragtet & speciel brændetype  BONUS INFO: Brænde af birketræ betegnes oftes som det RIGTIGE pejsebrænde, da det flotte udseende gør brændet attraktivt at have liggende ved siden af pejsen eller som brænde i ovnen. Brænde birk har en forholdsvis høj vægtfylde, hvilket gør trætypen attraktiv til brændselsbrug. Birk er meget udbredt især i de Østeuropæiske og Russiske skove, men selvom trætypen er meget udbredt er det tit svært at skaffe birketræ til brændselsbrug til de rigtige priser, da birketræ også er den mest anvendte trætype til fremstilling af papir og det anvendes også i stor udstrækning til fremstilling af krydsfinersplader.Mille


4 kommentarer:

Krearier sagde ...

Birk er mit yndlingstræ!
Sikkert fordi vi i haven ved mit barndomshjem, havde et KÆMPE af slagsen. Et min far selv havde plantet Ü

Design À la Camara sagde ...

@Krearier: Så er vi to. Det er jo et fantastisk smukt træ - det kan blive op til 20-25 højt - det jo en smuk historie du fotæller om et træ, der har fulgt dig hele vejen.

Krearier sagde ...

De har faktisk fulgt mig i bogstaveligste forstand ;-)
Siden jeg flyttede hjemme fra, har jeg boet med birk i haven, og jeg har altid set det som et tegn på, at det ville være et godt sted at bo :)
Nu har vi dog intet birk, men det har naboerne, så jeg lod mig "overtale" til at investere i dette hus alligevel :D

Design À la Camara sagde ...

@Krearier: Jeg har noget med drageblodstræer oa. så kan sagtens følge dig i, når noget bare hører til. Hehe, så er jeg sikker på du har nogle voldsomt søde naboer.